Du är här

2020-05-14 - Musik

Skivkontrakt för Chris

”King Of Hearts” heter plattan som släpps 26 juni och redan nu ligger singeln ”Don’t Look Back” med tillhörande video ute på Youtube. Har legendariska bandet Toto släppt nytt?
Nej, det är 23-åriga Christian Rosander från Örnsköldsvik som nu gör debut hos tyska skivbolaget AOR Heaven.

Chris Rosander står det på plattan, kanske funkar Chris bättre än Christian internationellt. För det är knappast den svenska skivmarknaden som är den mest intressanta nu när multimusikern från Örnsköldsvik begår skivdebut.
– Jag spelar alla instrument själv, förutom bas som P-O Sedin spelar (känd från bland annat Pink Hink och Perfect Plan). Och Peo Hedin har gjort mixning och mastring på Orange Monkey Studio, berättar Christian, som fick kontakt med tyska skivbolaget AOR Heaven tack vare en annan välkänd ö-viksmusiker.
– Jag lät Anders ”Rönne” Rönnblom lyssna på låtarna för att få lite respons och han undrade ifall han fick skicka plattan till Tyskland. Jag sa förstås ja, och skivbolaget hörde av sig direkt.
Som vi skrev låter det mycket Toto om första singeln ”Don’t Look Back”. Andra inspirationskällor Christian har är bland annat de amerikanska banden Chicago och Pages, och svenska H.E.A.T – som för övrigt också släpper musik på AOR Heaven.
Musiken har alltid varit en viktig del av Christians uppväxt, genom Kulturskolan och musikestet på gymnasiet till två års musikstudier på Mellansels Folkhögskola, där han hade Johan Öijen som gitarrlärare, en rutinerad musiker som man bland annat kan höra i Beat Funktion. Planen är att själv försöka försörja sig på sin musik.
– Man får ta lite risker och prova på som heltidsmusiker. Man kan göra så mycket hemifrån och över nätet, så än så länge har jag inga planer på att flytta.
Redan nu, innan debutalbumet släppts, har Christian börjat på material till en kommande platta.
– Vi får väl se hur det går med den första, ifall skivbolaget är intresserad av att släppa mer.
Någon releasefest med tillhörande konsert ser det i dessa coronatider tyvärr inte ut att bli.
– Nej, det ser mörkt ut. Men ifall det blir några spelningar framöver känner jag många musiker som kan tänkas spela tillsammans med mig.
Debutplattan ”King Of Hearts” finns redan nu att förbeställa hos Ginza och CDON. Och i väntan på skivsläppet kan intresserade se fram emot ytterligare två videor som spelas in nu i maj.

 

Dela med dig av denna artikel på: