Du är här

2020-05-17 - Nyheter/Reportage
Foto: Håkan Nordström

Lokalt designsamarbete

Örnsköldsviks senaste tillskott på restaurangkartan, Strandkaj Kök & bar, har slagit upp dörrarna. En av väggarna i lokalen är draperad med ett tyg som är resultatet av ett lokalt designsamarbete mellan Jenny Westin Interiördesign och bildkonstnären Victoria Säker.

– Jag fick uppdraget att inreda restaurangen tillsammans med Lotta Näslund, säger Jenny. Jag har alltid älskat Victorias tryck, det sinnliga, lite odefinierbara och färgerna. Det ville vi ta in i lokalen. När en vägg behövde draperas kom idén om ett sammetstyg med Victorias tryck.
Beställningen till Victoria var ett tryck med koppling till cocktailbar, glädjefyllt, festligt och lite uppklätt. Hela lokalen har en inredning som andas klassisk tidlöshet, internationellt men också mysigt. Tyget har många detaljer som träder fram när det betraktas på nära håll.
– Vi ville ha något som gästerna kan fästa blicken vid, en inredning som växer och lever när man suttit en stund i restaurangen, säger Jenny. Det är första gången jag beställer ett så stort tryck på tyg och det är alltid svårt att föreställa sig hur det ska bli men det blev precis som jag tänkte och jag är jättenöjd.

För Victoria Säker är uppdraget och samarbetet med Jenny Westin det första i sitt slag.
– Jag har alltid älskat inredning och att jag nu får uttrycka mig kreativt och konstnärligt och bidra till restaurangupplevelsen i det som blir ett landmärke här i Örnsköldsvik, det är stort för mig, säger Victoria. Vi har haft ett fint samarbete med en tydlig vision och bollande av idéer fram och tillbaka. Det känns så härligt nu när tyget hänger på sin plats. 

 

Dela med dig av denna artikel på: