Du är här

2020-05-15 - Nyheter/Reportage
  • Foto: Håkan Nordström
  • Foto: Håkan Nordström

Final i fem kategorier

Med fokus på klimatfrågor tog eleverna bakom TELLus UF hem hela fem kategorivinster vid den regionala UF-mässan. Nästa vecka tävlar de med sina barnböcker i den digitala SM-finalen.

Nästa vecka väntar två spännande dagar för Lisa Sundell, Emma Lundell, Axel Boberg och Adam Westrin. Med sitt UF-företag TELLus tävlar de i hela fem kategorier i SM-finalen i Ung Företagsamhet med sina barnböcker om klimatfrågor där barnen får vara klimathjältar.
­– Vi var tidigt överens om att göra en produkt som skapar förändring, säger Emma Lundell. När vi spånade på olika idéer landade vi i klimatfrågan, ett aktuellt problem och något som vi måste ta på allvar.
I tre böcker får läsaren följa Hector och Vilda när de gör rätt val för miljön. Tanken är att innehållet ska förmedlas på ett spännande och lättsamt sätt för barnen och i slutet av varje bok finns diskussionsfrågor där barn och föräldrar kan samtala tillsammans. Böckerna vänder sig till barn mellan fem och sju år.

SM-finalen som skulle hållas i Stockholm blir nu digital. TELLus UF tävlar i kategorierna Årets vara, Årets hållbara UF, Årets affärsplan, Årets samhälls-entreprenör och Årets UF-företag.
­– Det kommer att vara ganska likt som om vi hade åkt till Stockholm, säger Emma. Vi kommer att få träffa en jury för varje kategori där vi presenterar vår produkt och de får möjlighet att ställa frågor. 
I slutet av maj måste företaget avvecklas. Efter det kan eleverna välja att starta företaget igen i en annan bolagsform men först väntar alltså finalen 18 och 19 maj.
– Framtiden får utvisa om det blir en fortsättning. Vi är otroligt glada att det har gått så bra hittills, att ta oss till SM var vårt mål och nu får vi se hur det går för oss där, säger Emma.

 

Dela med dig av denna artikel på: