Du är här

2020-05-16 - Nöje & kultur
Fredric Wedin. Foto: Håkan Nordström

”Vi överlever det här”

Naturscen Skuleberget utsågs av branch-organisationen Sweden Live till Årets Konsertplats 2020. Planen var också att sommaren skulle bli den mest väl-fyllda någonsin. Nu blir det förmodligen ingen konsert vid Skulebergets fot i år. Men arrangören Fredric Wedin ser ändå positivt på framtiden.

Veronica Maggio, Ulf Lundell, The Ark, Diggiloo och Humorkalaset. I sommar skulle tusentals människor bänka sig på en av Sveriges vackraste konsertplatser, men så kom coronapandemin.
– Humorkalaset har vi flyttat till 2021. Lundells turné är inställd och vi väntar på besked från Veronica Maggio, The Ark och Diggiloo. Min magkänsla är att dessa också flyttas till nästa år, det är min förhoppning, säger Fredric Wedin.
Sommarens inställda turnéer medförde ändå något positivt för Naturscen Skuleberget. När Tomas Ledin nu lagt om sin turnéplan skippar han årets inplanerade stopp i Sundsvall och i stället kommer han till Höga Kusten 14 juli 2021.
– Ledin var faktiskt den första artisten vi hade på naturscenen, när han släppte sin Höga Kusten-platta. Nu får han vara med och starta om hos oss när vi drar i gång igen efter corona. Det känns förstås väldigt bra, det är kul att Ledin kommer hit igen.
När biljettförsäljningen till årets inplanerade arrangemang plötsligt tog tvärstopp på grund av det rådande läget hade man ändå hunnit sälja gott om biljetter. Och trots detta antiklimax med inställda turnéer ser Fredric positivt på framtiden.
– Vi förlorar förstås mycket pengar i marknadsföring som vi inte får tillbaka, men så länge som konserterna skjuts upp tappar vi inte så mycket. Vi kommer att överleva det här.
Fredric har också massor att göra ändå, utan arrangemang på Naturscenen. Nu i sommar blir det fullt fokus på Skuleberget Havscamping.
– Vi har gjort om hela gästhamnen och snart är sjöboden klar, där bygger vi också en bastu. 
Och även om konserterna blir inställda så tystnar inte musiken.
– Planen är att vi ska kunna ha små jazzkonserter i sjöboden, det ser jag fram emot.

 

Dela med dig av denna artikel på: