Nyheter/Reportage

Palladium har fått spel

Att ratta en schyst Ferrari i ett tv-spel är alltid roligt. Att göra det på en av Palladiums biodukar något alldeles extra. Vi har testat!

Forza Horizon 4, med över 450 bilar från licensierade tillverkare att välja mellan, är ett utmanade racingspel som fick höga betyg när det släpptes. Vi greppar våra Xbox One-dosor, sätter oss i en Ferrari 488 GTB och tar oss – vårtider till trots – an en utmanande vinterväg någonstans i England. Efter en rafflande åktur i 250 km/h blir en skarp högerkurva alltför svårtacklad och 7ans Peter Eskelinds framfart får ett snöpligt slut i en fårhage.

Vi befinner oss i salong 4 på Palladium i Örnsköldsvik där det vanligen visas film, men där det sedan några veckor tillbaka erbjuds en helt ny upplevelse för familjer eller kompisgänget: tv-spel på en 2,5 X 4,3 meter stor bioduk komplett med omslutande 7.1-ljud.
– Ja, det är en jättecool idé som kom från en kollega söderut och vi var inte sena att haka på, berättar platschefen Göran Petersson. 
I skrivande stund är det förutom 7an bara ett fåtal som hunnit testa det nya tilltaget, men fler nyfikna har börjat höra av sig. För den intresserade är det bara att mejla en förfrågan om tidsbokning och ta med sig egen utrustning (konsol med trådlösa handkontroller och hdmi-kontakt). En tusenlapp ger två timmars effektiv speltid.
– Om vi kommer i gång hoppas jag att vi kan fortsätta erbjuda tjänsten, jag tänker att det här är något för framtiden, säger Göran.
Och trots att det i coronatider sedan 19 april inte längre visas filmer på sedvanligt vis, kan du på liknande sätt boka även det. Då hyr du och din grupp på minst åtta personer (max 50) en helt egen salong.
– Vi har ungefär 30 filmer att välja mellan, vill ni se någon annan behöver jag först kontrollera om vi kan beställa den, säger Göran vars framtidsplaner även innehåller familje-kvällar i samarbete med restauranger.

 

Publicerat