Du är här

2020-04-29 - Hockey

ÖHF och KA i samarbete

Örnsköldsvik Hockey Förening och Kramfors-Alliansen Hockey meddelade igår att de inleder ett samarbete som innefattar ett utbyte av spelare och erfarenheter.
– Det är alltid viktigt och nyttigt med samarbeten mellan klubbarna i distriktet. Vi hjälptes åt även under föregående säsong och i och med det här tydliggör vi det ytterligare ett snäpp, säger Patrick Edlund, sportchef i ÖHF, i ett pressmeddelande.

Samarbetet innebär bland annat att ÖHF kommer att ta emot juniorspelare från KA, som den här säsongen saknar ett juniorlag, så att dessa får chans och tillfälle att spela i J18- eller J20-hockey den kommande säsongen. Dessutom kommer de två lagen att vid behov byta spelare från sina A-lag med varandra.

Att de två klubbarna lånar ut A-lag-spelare med varandra innebär bland annat att KA-spelare, som spelar i Hockeytvåan, får en chans att spela i en högre division och få sig goda erfarenheter där, medan spelare i ÖHF, som spelar i Hockeyettan, kan vid behov få mer istid genom spel i Hockeytvåan.
– Att vi utökar samarbetet mellan ÖHF och Kramfors-Alliansen är glädjande, och en win-win situation för oss båda. Att få möjligheten att erbjuda spel både på senior- och juniorsidan hos ÖHF blir utvecklande säsongen 2020/21, säger Joakim Hassel, ordförande i Kramfors-Alliansen Hockey.

 

Dela med dig av denna artikel på: