Du är här

2020-04-24 - Modo Hockey

Modo värvar två kanadensare

Idag kunde Modo Hockey meddela att de värvat kanadensarna Brendan Mikkelson, back, och Anthony Peters, målvakt som kommer att representera klubben under de kommande två säsongerna.

Brendan Mikkelson, 32, är en meriterad back som bland annat har spelat 329 matcher i nordamerikanska AHL och 131 matcher i NHL. Han har tidigare spelat i Sverige då han representerade Luleå i SHL under 2015-2018, där han bland annat spelat i SM-slutspelet, och under de senaste två säsongerna spelade han för Tyskland och Österrike.

Då han är en spelare som minst sagt har goda meriter och är en veteran på isen så ser han fram emot att också dela med sig av sin erfarenhet till yngre spelare i klubben.
– Jag har spelat ishockey under många år och går nu in i en annan fas av min karriär. Jag har mycket erfarenhet med mig som jag mer än gärna delar med mig av till yngre spelare, men samtidigt känner jag en stor nyfikenhet och ett stort driv att själv även hela tiden lära mig nya saker, berättar Mikkelson och avslutar sedan:
– Jag vet att Modo fostrar väldigt många bra spelare och utbytet med yngre spelare där jag kan lära mig nya saker samt dela med mig av det jag kan är någonting jag verkligen ser fram emot. Nya sätt att bli coachad, nya sätt att lösa situationer ute på isen och nya sätt för mig att lyfta mitt spel tillsammans med att jag gärna tar en mentor-roll kommer att bli oerhört roligt i Modo Hockey.

Tidigare blev det även klart att den kanadensiske målvakten Anthony Peters, 29, ansluter till Modo. Peters har även han spelat i bland annat AHL och kommer senast från spel i Tyskland. I sin intervju med Modo berättar han att han är laddad inför att få komma till klubben då det är en klubb som fostrat många spelare.
– Alltid när man hör om svensk ishockey så kommer Modo på tal, inte minst för alla spelare som klubben fostrat till NHL och till andra ligor. Spelarutvecklingen, staden och organisationen har ett gott rykte och när jag kollat upp allt i den här processen kan jag inte säga annat än hur laddad jag är att få vara en del av atmosfären, ligan och klubben de kommande säsongerna.

 

Dela med dig av denna artikel på: