Du är här

2020-04-26 - Motor
Håkan Nordströms Volvo P1800 som 2014 vann priset för bästa monter under motorshowen. Foto: Håkan Nordström

Motorshow på nätet

Sveriges äldsta motorshow har tillfälligt motorstopp på grund av rådande coronapandemi. I stället tar arrangören SHRA Örnsköldsvik klivet ut på nätet, och kanske når man nu en ännu större publik.

Ända sedan 1976 har SHRA Örnsköldsvik arrangerat sin årliga motorshow, som alltid hålls på första maj i Magasinetgaraget. I år har SHRA däremot tvingats ta det tuffa beslutet att för första gången ställa in detta populära evenemang.
Men för alla som hade tänkt sig att besöka motorshowen, och även för alla andra motorintresserade, finns ändå en möjlighet att se många av de fordon som skulle ha ställts ut på första maj.
– Vi har beslutat oss för att köra en virtuell form av utställning via vår facebooksida. Första maj lägger vi ut bilder på de bilar och andra fordon som vi fått in från de anmälda utställarna. Då kan man också gå in och rösta på Peoples Choice där det vinnande bidraget får en handmålad plåtskylt från USA, berättar Johan Nilsson, sekreterare i SHRA Örnsköldsvik.
– Det är förstås jättetråkigt att vi tvingats ställa in utställningen, det här är vårt största arrangemang under året. Glädjande är att nästan direkt när vi tog beslutet så startade facebookgruppen Övik’s Motorliv en insamling där man uppmanade folk att skicka in biljettpriset till oss. Det ser vi förstås som en jättefin gest. Jag vill också passa på att säga att vi gärna ser nya medlemmar i klubben, alla som är intresserade  att hälsa på hos oss är hjärtligt välkomna. Vi har även garageplatser för mekarbeten.
SHRA Motorshow blir det alltså även i år, men i en ny form på: facebook.com/ShraOrnskoldsvik

 

Dela med dig av denna artikel på: