Näringsliv

Miljonsatsar i Höga Kusten

Höga Kusten Destinationsutveckling, som arbetar med att utveckla besöksnäringen i Höga Kusten, har lanserat ett stödpaket i mångmiljonklassen som ska hjälpa företag i området under den rådande pandemin.
– Efter nära dialog med näringen har vi skapat ett stödpaket som består av produktutvecklingscheckar, utvecklingscheckar, översättningscheckar, digitala hembesök, SEO-checkar samt skrivarhjälp, säger Mia Karlsson, VD på Höga Kusten Destinationsutveckling, i ett pressmeddelande.

Satsningen görs i gemenskap med bland annat Region Västernorrland och Höga Kusten Turism. Genom satsningen så kan företag i Höga Kusten skicka in ansökningar för att få hjälp med att till exempel utveckla produktutbud, utvecklingscheckar (investeringar) åt små företag eller utbildning och rådgivning inom kommunikation och marknadsföring. 

Redan i måndags hade ett 50-tal ansökningar att ta del av stöden inom satsningen, något som gläder Mia Karlsson.
– Jag har full förståelse för företagens besvärliga situation och jag är glad att vi redan nu har så många anmälda. Det visar att de stödpaket vi tagit fram känns värdefulla för näringslivet, säger Mia Karlsson.

 

Publicerat