Näringsliv

Lättelement tar emot stororder

Skogsmaskinstillverkaren Komatsu Forest ska bygga en ny fabrik i Umeå. Nu har Lättelement i Örnsköldsvik fått tagit emot en stororder rörande omfattande takleverans till fabriksbygget.

Komatsu Forests nya fabrik i Umeå är planerad att byggas utifrån ett hållbarhetstänkt och ska vara framtidssäkrad, och med sin fokus på hållbarheten så har de anlitat Lättelement i Örnsköldsvik som får leverera takelement till fabriken. Totalt handlar det om 27 500 kvadratmeter takelement, en integrerad klass A ljudabsorbent, samt färdig papp direkt från Lättelements produktionsanläggning i Örnsköldsvik.
– Det här är första gången vi tar hem ett stort kontrakt där det egentligen var tänkt fribärande takplåt. De tekniska förutsättningarna och prestandan på våra takelement var avgörande för att vi fick det här kontraktet så det är viktigt för oss för framtiden, säger Ulf Strinnholm, vd för Lättelement.

Redan nu i april sker leveransstarten. I samband med storordern så växlar Lättelement upp sin verksamhet och planerar med att växa från 130 anställda till 150 inom några månader. 

 

Publicerat