Sport & Fritid

Jennifer Pettersson fick ta emot fint stipendium

Jennifer Pettersson, Örnsköldsviks GK, har tilldelats stipendium från prins Bertil och prinsessan Lilians idrottsstiftelse, ett stipendium hon tänker använda för att förbättra sin retorik och stärka sitt arbete med att hjälpa och stödja unga inom svensk gymnastik.

Jennifer Pettersson har gjort sig känd efter att hon stod upp mot bland annat osunda förväntningar, kroppshets och kränkningar mot unga inom svensk gymnastik, och har blivit utnämnt till Årets Västernorrlänning samt tagit emot stipendium från prins Bertils och prinsessan Lilians idrottsstiftelse tidigare. Nu har hon fått tagit emot det hedrande stipendiet ännu en gång. I en intervju med Gymnastikförbundet säger hon att hon vill använda stipendiet för att förbättra sin retorik och på så sätt ännu bättre kunna hjälpa unga gymnaster:
– Jag sökte stipendiet för att jag har börjat föreläsa om min tid som elitgymnast och mina upplevelser kring att träna på elitnivå redan som trettonåring. Jag vill kunna framföra mina tankar, åsikter, upplevelser på bästa möjliga sätt och göra mig förstådd av min publik. Jag vill till största del rikta mig till barn och ungdomar med mina föreläsningar och jag vill vara den person jag själv behövde som elitgymnast och uppmuntra barn och ungdomar att berätta när något inte känns bra.

Förutom Jennifer så fick även Lisa Karlsson, Brommagymnasterna i Stockholm, ta emot stipendiet. 

Källa: Svenska Gymnastikförbundet

 

Publicerat