Du är här

2020-04-09 - Väder

Så blir vädret under påskhelgen

I år så råds vi att inte åka iväg nu under påsken, och då kan det kanske bli aktuellt att gå ut i naturen på härliga påskpromenader istället så länge man inte tillhör en riskgrupp och ser till att hålla bra avstånd till andra människor. Tyvärr blir inte vädret superbra hela påskhelgen, men i Örnsköldsvik bjuds vi på åtminstone ett par tillfällen till härliga långpromenader.

Påsken inleds med halvklart väder, temperaturer på runt 5 grader och vindbyar på 11 m/s under långfredagen, sedan kommer påskafton som blir molnigare med temperaturer på runt 4 grader och lite lättare vindar på 7 m/s.

påskdagen bjuds på avsevärt sämre väder med både snö och snöblandat regn hela dagen, vindbyar på 13 m/s och temperaturer på runt 4 grader. Det blir med andra ord ingen härlig dag för promenader, men kanske en desto bättre dag för att sitta ner och se på film, pyssla eller spela spel istället. 

Efter ovädret avslutas helgen under annandag påsk som blir molnig, bjuder på 3 graders värme och blir helgens blåsigaste dag med vindbyar som drar uppemot 21 m/s, med andra ord inte heller en så trevlig dag för promenader. För den som vill röra på sig under påskhelgen blir det alltså till att passa på under långfredagen och påskaftonen. Kom bara ihåg att hålla avståndet till andra människor och att hålla dig hemma om du känner minsta lilla symtom då även något så enkelt som lite halsont eller snuva kan vara tecken på en virusinfektion. 

Källa: SMHI:s 10-dygnsprognos

 

 

Dela med dig av denna artikel på: