Du är här

2020-04-10 - Mat & dryck
Foto: Håkan Nordström

Busenkel kaka till påsk

Baka en kaka i påsk, låt barnen vara med och skapa en färgglad sötsak tillsammans. Kladdkakan i botten med krämig citronfrosting och familjens favoritgodisar på toppen. Lagom eller galet många, det är busenkelt och blir supersmaskigt!

 

Såhär gör du:

Kladdkakan

100 g smör

2 ägg

3 dl strösocker

1,5 dl mjöl

4 msk kako

1 tsk vaniljsocker

1 krm salt

 

Smält smöret. Rör ihop de torra ingredienserna och blanda med det smälta smöret och äggen. Grädda i smörad springform i 175 grader 15-20 minuter, beroende på hur kladdig du vill att kakan ska vara.


Citronfrosting
 

150 g färskost

2 dl florsocker

1 msk pressad citronsaft
 

Rör ihop ingredienserna till en kräm.

 

 

Dela med dig av denna artikel på: