Du är här

2020-04-08 - Modo Hockey

Wallinder klar för Hockeyallsvenskan

Under gårdagen meddelade Modo Hockey att den unge backen William Wallinder, som fick förstärka Modo Hockey under den förra säsongen, nu har tecknat seniorkontrakt med klubben.
– Det är en otrolig talang med otrolig potential som kommer bli en nyttig spelare för framtiden, kommenterar sportchef Fredrik Glader på klubbens hemsida.

William Wallinder, 17, spelade mestadels i J20 under den föregående säsongen, men han fick även en chans att visa vad han går för inom seniorhockeyn då han hoppade in och förstärkte Modo under 18 matcher i HockeyAllsvenskan där han svarade för två assist. Nu har han blivit redo för seniorhockeyn och har tecknat kontrakt för två säsonger med Modo.
– Vi är otroligt glada att kunna skriva fast William och vara med på hans fortsatta utveckling. Han är en talang med stor potential. Han visade förra säsongen att han är redo att ta nästa steg och vara nyttig för Modo i framtiden. Han har lugnet som en av sina största styrkor och han har alla möjligheter att bli en duktig offensiv back i framtiden, säger Fredrik Glader.
– Jag håller med om att lugnet är en av mina styrkor men även att kunna vända på det och höja farten i spelet. Jag lärde mig mycket av förra säsongens spel i HockeyAllsvenskan och att nu få skriva seniorkontrakt är en dröm sedan man började spela hockey, kommenterar Wallinder.

 

Dela med dig av denna artikel på: