Näringsliv

Kommunen startar Företagsakuten

Företagare med frågor och funderingar ska nu lättare kunna få rådgivning och hjälp från kommunen genom den nya satsningen Företagsakuten.

Tillsammans med Företagarna Örnsköldsvik, Örnsköldsviks Industrigrupp, Handelskammaren Mittsverige och CESAM så har kommunen startat satsningen Företagsakuten, som ämnar att hjälpa företagare att minska de ekonomiska konsekvenser som coronasituationen kan orsaka.
– De lokala företagen är avgörande för Örnsköldsviks framtid och nu ställs de inför många olika utmaningar och beslut. Med samarbetet Företagsakuten vill vi hjälpa dem överbrygga den här tuffa perioden. Inget företag ska ha missat stöd på grund av att det kan vara svårt att hitta rätt på internet, säger Fredrik Holmgren, näringslivschef Örnsköldsviks kommun, i ett pressmeddelande.

Inom Företagsakuten så kan företagare få kostnadsfri rådgivning och handledning inom flera olika frågor, till exempel kring regelverk och ansökningar, varsel och arbetsrätt, kompetensförsörjning m.m. Idén är att företagare ska kunna få hjälp inom samma dag som de kontaktar tjänsten med sina frågor. Rådgivningen ges av lokala företagsrådgivare anslutna till tjänstens konsultbank.
– Det är en extrem situation just nu och den drabbar framförallt de vi i Företagarna representerar - små och medelstora företag. Det känns jättebra att vi kunnat kraftsamla oss i en Företagsakut. Vi är särskilt glada för att lokala företag inom stödjande branscher blir de som anlitas för att ge stöd till drabbade branscher, där gör Örnsköldsvik något ovanligt och det ger en dubbel vinst för det lokala näringslivet, säger Stina Haglund, Företagarna Örnsköldsvik.

Du kan klicka här för att komma till Örnsköldsviks kommuns hemsida där du kan läsa mer.

 

Publicerat