Du är här

2020-04-01 - Musik
Systrarna Evelina och Magdalena Eriksson från Gottne åker tillsammans med Christian Cuadra, ursprungningen från Sundsvall, ut och spelar för äldre och isolerade.

Uppmuntrar med musik

Folkmusiksystrarna Eriksson från Gottne – Magdalena och Evelina – åker tillsammans med Christian Cuadra, saxofonist i folkmusikgruppen Bjäran där Magdalena också ingår, runt och spelar musik för de som sitter isolerade inomhus på grund av det rådande coronaläget.
– När vi såg Stefan Löfvens tal till nationen började vi fundera på alla äldre och de som är i riskgrupper, och samtidigt tänkte vi på all kultur som stängt ned. Vi som håller på med musik får känna på hur det är när våra jobb helt försvunnit. Och nu när vi plötsligt har en massa tid över vill vi göra något för de som sitter inomhus och inte kan gå ut, eller som bor på ett boende och inte får några besök, berättar Magdalena Eriksson.

Efter ett upprop på sociala medier fick de in massor av tips på folk som behöver en sådan här musikalisk uppmuntran, och första spelningen gjorde trion i torsdags på innergården i äldreboendet Rosenbacken i Själevad.
– Vi tänker åka runt på lite olika platser och planen är att hålla på så länge vi hinner, just nu har vi ingen aning om någonting – ingen vet hur länge det här håller på. Men vi får i alla fall utnyttja vår kunskap inom musik och bidra med det vi kan.

 

Dela med dig av denna artikel på: