Miljö

Earth Hour imorgon

Imorgon släcker vi lamporna och stänger av elektriska apparater mellan klockan 20.30 – 21.30. Då är det nämligen dags för årets upplaga av Earth Hour.

Earth Hour är en internationell kampanj startat av Världsnaturfonden som syftar att uppmärksamma klimatfrågan, och har skett årligen sedan 2007. Ofta brukar flera evenemang arrangeras kring Earth Hour, men på grund av den rådande virussituationen i år, där vi inte bör socialisera i grupper, så blir det till att uppmärksamma Earth Hour själva i hemmet i år.

Att delta är enkelt: mellan klockan 20.30 – 21.30 släcker du alla lampor i bostaden. Du kan även välja att koppla ifrån strömmen till all icke-nödvändig elektronik i huset. Detta görs för att sända en visuell signal till makthavare att de ska ta klimatfrågan på större allvar. Ju fler som släcker ner desto större signal och tydligare budskap skickas.

Även om det inte blir några offentliga evenemang i Örnsköldsvik så uppmärksammas ändå Earth Hour i år som vanligt av Cesam, denna gången i form av en inspelad konsert som du kan titta på via t.ex. telefonen eller surfplattan medan du släcker ner. Du kan läsa mer om konserten på Cesam.nu.

 

Publicerat