Du är här

2020-03-25 - Film-TV-Radio
Nordiska Kammarorkestern. Foto: Lia Jacobi.

Garanterat smittfri kultur i etern

Scenkonst Västernorrland och Sveriges Radio P4 Västernorrland samarbetar för att nå ut med kultur nu när coronaviruset lett till inställda föreställningar och konserter till och med 13 april. Från och med den här veckan livesänds teater eller musikinslag varje dag måndag till torsdag.
– I en tid när kulturutbudet i samhället tillfälligt näst intill eliminerats känner vi att vi i vår smittfria kanal kan bidra med en skärva kultur, säger Susanne Helsing, kanalchef på P4 Västernorrland.

Bland annat bidrar Teater Västernorrland med ett slags jourhavande skådespelare som serverar texter, dramatik eller poesi efter lyssnarnas behov. Musiker ur Nordiska Kammarorkestern kommer också att genomföra popup-konserter på olika platser hos folk som behöver. Musikchef Elisabet Ljungar drar paralleller till konserterna från de italienska balkongerna och uttrycket ”La musica non si ferma!”.
– Salongerna kan stänga men musiken stänger aldrig ner. Med det här samarbetet vill vi inge hopp, glädje och tillförsikt i en orolig tid, säger Elisabet Ljungar. 

 

Dela med dig av denna artikel på: