Du är här

2020-03-26 - Näringsliv
Foto: Håkan Nordström

Viktigare än någonsin att handla lokalt

Alla påverkas på ett eller annat sätt av smittspridningen runt om i världen och för butiksägare i Örnsköldsvik är det tuffare än vanligt i en redan ansträngd bransch.
– Nu är det viktigare än någonsin att handla lokalt, säger Cesams Anette Forsberg.

Konsekvenserna av pandemin syns snart när överallt och påtagligt är att det inte alls är lika folkligt på gator och torg. Det får i sin tur negativa följder för cityhandeln där många handlare kämpar med näbbar och klor för att få verksamheten att gå ihop.
– Vi som är friska och krya gör därför mycket klokt i att spendera pengarna på hemmaplan. Vi måste hjälpas åt och det här är ett sätt att dra sitt strå till stacken, säger Anna Eklund.
Med familjen tillbringade hon helgen på hotell i Örnsköldsvik, ägnade timmar åt cityhandel, badade på Paradiset och avslutade med restaurangbesök.
– Man kan inte bara sitta hemma och vara passiv. Det måste hända något positivt och vi tyckte att det här var ett bra sätt att hjälpa till och dessutom umgås under trevliga former, säger Anna Eklund.
Sedan i måndags är det nya öppettider inom handeln. Det för att mildra de ekonomiska konsekvenser som tappet av besökare för med sig. Butikerna i Oskargallerian håller tills vidare öppet vardagar 11-18, 11-15 lördagar och stängt på söndagar. Port 9 och Magasinet kör enligt uppgift ordinarie tider medan KappAhl och Lindex har öppet 10-17 på vardagar och 10-15, lördagar.
– Vi hjälper varandra och delar med oss av kreativa lösningar för att klara den här tuffa tiden. Alla friska hälsas välkomna till stan precis som vanligt. Vi uppmanar till handel på hemmaplan samt påminner om att restauranger och caféers ”take away” är utmärkta alternativ för de som vill vara hemma, säger Anette Forsberg.

 

Dela med dig av denna artikel på: