Du är här

2020-03-25 - Motor
Foto: Mats Forsgren

Skjuter upp dubbdäcksförbudet

Vanligtvis så brukar det råda förbud på dubbdäck efter den 15 april, men i år har Transportstyrelsen beslutat om att skjuta upp förbudet med två veckor. Den 30 april är sista dagen som dubbdäcken får sitta kvar.
– Fordonsägare får nu längre tid på sig att hinna byta till sommardäck. Men vi uppmanar fordonsägare som kan byta däck i tid före den 15 april att också göra det. Detta för att undvika rusning till verkstäderna i slutet av månaden, säger Hans Norén, utredare på Transportstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Som så mycket annat just nu så är det på grund av den rådande situationen med coronaviruset som beslutet har tagits. Transportstyrelsen vill underlätta däckbytet för fordonsägare och skydda personer i riskgrupper från att utsättas för smitta, men även undvika att fordonsägare kör olagligt då det just nu kan råda begränsad bemanning i verkstäderna. Beslutet gäller för både lätta och tunga fordon och bara för år 2020.

Fram tills den sista mars är det vinterdäcken som gäller och därefter är det fritt fram att byta däck så länge det inte finns risk för vinterväglag. 

 

Dela med dig av denna artikel på: