Du är här

2020-03-19 - Evenemang
Foto: Håkan Nordström

Premiär för Purple Flag Night

I dag är det premiär för Purple Flag Night i ett 10-tal Purple Flag-certifierade svenska städer som vill öka tryggheten, trivseln och samtidigt få fart på kvällslivet. I Örnsköldsvik blir det bland annat lila kvälls- och nattljus på Oskargallerian, Elite Hotell och Örnsköldsviks museum.

– På grund av Corona-viruset har vi tvingats reducera Purple Night till att belysa fastigheter och utlysa en fototävling, berättare Anette Forsberg, Cesam. 
Fler och fler noterar nämligen hur vackert Örnsköldsvik är även under mörka vinterkvällar och vinternätter. Senast var det programledaren Lars Lindberg som gång på gång konstaterade det i Cmores sportsändningar, och att ge sig ut på en frisk promenad i mörkret ikväll kan inget virus ändra på.

Den som är pigg och alert rekommenderas därför att ta mobiltelefonen med sig och fotografera byggnaderna i city som har lila kvälls- och nattljus.
– De som kan ta de finaste bilderna vinner Örnkort att senare spendera i butikerna, säger Anette Forsberg.
– Det är tråkigt att spridningen av Corona-viruset får så stora konsekvenser, men vi kan inte göra annat än att acceptera det. Nu uppmanar jag alla som vill hjälpa till att visa omvärlden vilken fin stad vi bor i att ge sig ut i mörket en stund. Slå på mobilkameran och var kreativ.

För att delta i tävlingen så delar du din bild på sociala medier och taggar den @cesamovik, samt måste du svara på frågan: Vilket utbud saknar du i Örnsköldsvik, kvällstid?

 

Dela med dig av denna artikel på: