Du är här

2020-03-06 - Modo Hockey
Foto: Håkan Nordström

"Vi ska ta en vinst och tre poäng mot Karlskoga"

Ikväll är det dags för sista matchen i grundspelet i HockeyAllsvenskan 2019/20 där Modo spelar på bortaplan och möter BIK Karlskoga i kampen om de sista poängen. Allt som krävs är ett poäng för att Modo ska säkra sin plats i finalen mot seriesegrarna Björklöven.
– Vi ska ta en vinst och tre poäng mot BIK Karlskoga, och i brist på det minst en poäng och därmed säkra en plats i finalen, säger huvudtränare Björn Hellkvist på Modos hemsida.

Med 51 matcher bakom sig så är det till slut dags för match nummer 52 och avgörandet i grundserien. Serien började något tungt för Modo men till slut så lossnade det och de lyckades ta hem flera raka segrar på rad, och trots att det blev en del stunder där Modo spelade lite ojämnt eller verkade ha tappat bort sig själva något så lyckades de studsa tillbaka och inte bara ta sig till andraplatsen utan även hålla den.

Ikväll gäller det för Modo att ta hem minst en poäng mot Karlskoga för att säkra sin plats i finalen mot Björklöven. Misslyckas Modo med det och Timrå vinner sin match mot Kristianstad, och därmed får tre poäng, så hamnar Modo och Timrå lika poängmässigt och då blir det målskillnaden som avgör vem som går till finalen. 

Det här blir då det fjärde och sista mötet mot Karlskoga. Tidigare har Modo vunnit båda sina hemmamatcher mot motståndarlaget, men de föll hårt när de mötte Karlskoga borta. En match som huvudtränare Björn Hellkvist känner var konstig, men även en match som han säger inte kommer att upprepas ikväll.
– Det var en väldigt konstig match senast vi möttes i Karlskoga, men det kommer inte att bli den matchbilden den här gången. Det gäller för oss att vara disciplinerade då Karlskoga får väldigt många powerplay på hemmaplan, överlägset flest i serien, och då gäller det för oss att vara smarta så att det inte finns någonting att bli utvisad för, säger han och fortsätter:
– Vi vill undvika att de får spelvändningar på oss då de är duktiga på den delen av spelet samt att sätta tryck mot kassen. Vårt mål är därför att vi ska skaffa oss offensiv zontid istället för att Karlskoga ska ha det.

Under kvällens match så deltar inte Patrik Bartosak på grund av sin hjärnskakning, och även Mathias From blir frånvarande. Sedan tidigare är Tommy Enström och Joakim Hagelin frånvarande på grund av skador. I övrigt tas laget som ska spela ut under dagen.

 

Dela med dig av denna artikel på: