Du är här

2020-03-11 - Evenemang
Foto: Håkan Nordström

Big Band Battle

Övik Big Band mot Renhornen från Umeå. Lördag 14 mars ställs två storband mot varandra i en musikalisk duell på Bruksgården – på dubbla scener, med publiken emellan.

Övik Big Bands storsatsning ”Once in a Lifetime” blev en succé på Alla hjärtans dag, och bandet planerar redan en uppföljning nästa år. Men först står bandet redo för nästa utmaning – Big Band Battle.
– Vi har bjudit in Umeås stolthet Renhornen, ett gammalt storband som bildades 1961 av tandläkarstudenter och professorer på universitetet, och som sedan dess utvecklats och levt vidare, berättar trumpetaren Bosse Lundquist, som varit med i Övik Big Band ända sedan starten 1984.
– Det blir alltså två ”gamlingar” som möts, banden har funnits i 59 respektive 36 år vilket betyder att vi har 95 års samlad erfarenhet.
Övik Big Band och Renhornen ställer sig på var sin scen på Bruksgården, med publiken däremellan. Några av låtarna spelar banden tillsammans men i huvudsak byter de av varandra för att orka hålla igång hela kvällen, och dessutom för att publiken ska kunna bjudas på en helkväll med variation i både sound och stil.
– Självklart finns också möjligheten att äta middag innan. Välkomna till en högst annorlunda och trevlig kväll på Bruksgården, hälsar Bosse.

 

Dela med dig av denna artikel på: