Du är här

2020-03-04 - Modo Hockey
Foto: Håkan Nordström

"Vi ska ta puckar in mot deras kasse"

Det fjärde och sista mötet, sista hemmamatchen och näst sista matchen i grundspelet. Ikväll slåss Modo mot Tingsryd över viktiga poäng i Fjällräven Center när grundspelet i HockeyAllsvenskan 2019/20 nästan har nått sitt slut.

Ikväll väntar en viktig match för både Modo och Tingsryd då Modo måste försvara sin andraplats ifrån Timrå och Tingsryd slåss om viktiga poäng för att säkra en plats i slutspelsserien. De tre tidigare mötena mellan de två lagen har Modo tagit hem, så ikväll är det fyra av fyra möjliga som gäller när de tar emot Tingsryd på hemmaplan.

Modo Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist kommenterar på Modos hemsida inför den näst sista matchen i grundserien:
– Vi måste hålla oss till det vi tror på vilket är hög fart genom mittzonen och bra fart i våra spelvändningarna samt att vi ska ta puckar in mot deras kasse. Vi ska även spela enkelt när det krävs och alltid ha en stor ödmjukhet, säger han och fortsätter:
– Jag tycker egentligen att alla lag vi mött i den här sista rundan har varit desperata och det är egentligen först nu att vi själva upplever att vi blivit desperata och det är en skön och bra känsla att ta med oss.

Tommy Enström och Joakim Hagelin är fortsatt otillgängliga för spel på grund av skador, och även Patrik Bartosak måste hoppa över kvällens match på grund av hjärnskakningen han fick efter matchen mot Vita Hästen 26 februari. Mattias Norlinder återvänder dock och är redo att göra comeback.

 

Dela med dig av denna artikel på: