Du är här

2020-03-02 - Sport & Fritid
Foto: Håkan Nordström

Det händer på sportlovet

Slalomresa till Solberg, hockey Modo-Tingsryd och en tillfällig fritidsgård mitt i centrum. Vinterdraget – en satsning av kommunens fritidsgårdar – är förstås till för sportlovslediga ungdomar.

På Storgatan, strax nedanför Stora Torget – mitt emot Espresso House – öppnar en pop up-fritidsgård under sportlovet. Här kommer det att erbjudas olika aktiviteter som sällskapsspel, tv-spel, pingis, film, pyssel och café. Tisdag 3 mars blir det dessutom möjlighet att jamma, blandade instrument finns på plats.
Fritidsgården har öppet måndag till fredag 11.00-17.00 och du som är född 2006 eller tidigare är välkommen. Från årskurs 7 och äldre alltså.
På tisdag arrangeras en resa till Solberg för ungdomar födda 2008 eller tidigare. Priset är kraftigt subventionerat så för bussresa och liftkort kommer det att kosta 100 kronor. Bussar avgår från Bjästa via Örnsköldsvik och från Husum via Björna. Observera att du måste anmäla dig om du vill åka med.
Onsdag 4 mars spelar Modo Hockey mot Tingsryd och till den matchen har fritidsgårdarna ordnat ett antal ståplatsbiljetter. Samling på H1 Sliperiet 17.00 där det bjuds på fika, fixas flaggor och lärs ut hejaramsor. Det blir även utlottning av Modo-souvenirer. För dig som är född 2006 eller tidigare. H1 Sliperiet har för övrigt öppet hus som vanligt måndag och torsdag 16.00-20.00.
Biblioteken och museet har också sportlovsaktiviteter, liksom en del föreningar. Öviks Tennisklubb och bordtennisklubben Norra BTK erbjuder exempelvis prova på-dagar, och Filmstudio U bjuder på bio på Folkan Teater.

För mer information om vad som händer under Sportlovet och för anmälan till Vinterdragets slalomresa till Solberg besök www.ornskoldsvik.se/lov.

 

Dela med dig av denna artikel på: