Du är här

2020-02-26 - Modo Hockey
Foto: Håkan Nordström

"Det är en tuff bortamatch som väntar"

Grundserien i HockeyAllsvenskan 2019/20 närmar sig allt mer sitt slut och ikväll spelar Modo i Norrköping där de möter Vita Hästen på bortaplan.
– Vi går för att ta tre poäng men är ödmjuka inför uppgiften då det är en tuff bortamatch som väntar, kommenterar Björn Hellkvist på Modos hemsida.

Under veckan väntar två bortamatcher för Modo och den första blir alltså ikväll i Himmelstalundshallen när Vita Hästen tar emot dem i deras fjärde och sista möte i grundserien. Under deras tre tidigare möten har båda lagen tagit hem segrar på hemmaplan, Modo med två segrar och Hästen med en, och det återstår att se om de kommer att fortsätta denna trend ikväll eller om Modo kan bryta trenden och kamma hem en bortaseger mot Vita Hästen.
– Senast vi mötte Vita Hästen på bortaplan var det hemskt dåligt i två perioder innan vi var nära en kvittering i den tredje perioden trots att vi tidigt låg i underläge med 4-0. Det var en match med två ansikten där vi kom ut dåligt men avslutade bra, kommenterar Hellkvist och berättar om vad han tror om Vita Hästen och deras spel:
– Vita Hästen är puckskickliga och spelar i ett högt tempo där de är ganska fysiska i sitt spel. Jag tycker att de är laget som har utvecklats mest den här säsongen och jämför man med förra året har de tagit enorma kliv både som lag och i spelsättet.

 

Dela med dig av denna artikel på: