Nyheter/Reportage

MiljÖrnen-vinnare

Svenska Kyrkans samarbete med Stora Coop och illustratören Kristian Hägglund.
De blev 2019 års glada vinnare av kommunens och 7ans miljöpris.

Miljö- och djurfrågor ligger Kristian varmt om hjärtat och blev anledningen till beslutet att tacka ja när barnboksförfattaren Mari Bister hörde av sig för två år sedan i jakt efter en illustratör. Resultatet har blivit Djurdeckarna, Katthemsäventyret samt Gräsandsäventyret och mycket talar för att det blir ytterligare ett flertal böcker.
– Ja, Mari har fler manus på lager så jag hoppas självklart på ett fortsatt samarbete, säger Kristian och berättar att han är glad och stolt över utmärkelsen. 
Förutom att vara illustratör utbildar han sig till bagare så efter avslutad utbildning i Östersund lär det bli Örnsköldsvik igen. Av den anledningen representerades Kristian av hans storebror, Torbjörn Vårsaga, vid måndagens prisutdelning inför kommunfullmäktige.
Tillsammans med Svenska kyrkan och Stora Coop, som i ett gemensamt projekt delar ut matkassar till ekonomiskt utsatta, fick han motta KF-ledamöternas applåder. Kyrkan och varuhuset skänkte sin prischeck på 3 000 till biståndsorganisationen Vi-skogen och Kristian Hägglund valde att ge sin slant till Naturskyddsföreningens operation; Rädda Bina.

 

Publicerat