Evenemang

Jack & Brolle lirar Cornelis

Den låtskatt som Cornelis Vreeswijk lämnade efter sig lever ständigt vidare. Nu ger sig Jack Vreeswijk och Brolle Wallmark ut på en hyllningsturné till Cornelis – fredag 6 mars uppträder de i Nolaskolans aula.

Visor & Grimascher – det är rubriken på föreställningen där Jack Vreeswijk och Brolle Wallmark hyllar Cornelis Vreeswijk. Flera gånger tidigare har de två artisternas vägar korsats och de har under lång tid haft en önskan om att tillsammans göra en hyllningsföreställning till Cornelis – nu är det äntligen dags.
Jack och Brolle bjuder på en show där de tolkar Cornelis stora låtskatt på ett personligt, varmt och kärleksfullt sätt. Till sin hjälp har de också Love Tholin på diverse instrument.
Föreställningen ger, förutom mycket musik, även en unik inblick i Cornelis liv och innehåller berättelser om hur låtarna blev till, varför de skrevs och till vem de skrevs. Enligt vissa gamla historier ska Cornelis ha skrivit ”Brev från kolonien” under ett besök här i Örnsköldsvik på 60-talet – kanske får vi svar på om detta är sant.

 

Publicerat