Du är här

2020-02-12 - Modo Hockey
Foto: Håkan Nordström

Dags för länsderby

Ikväll är det ännu en gång dags för derby i Fjällräven Center när Modo tar emot Timrå på hemmaplan.
– Vi ska behålla den höga kampviljan till matchen mot Timrå, säger Björn Hellkvist till Modo Channel på klubbens hemsida.

Efter två förluster så tog Modo hem seger igen när de slog Karlskrona på bortaplan i lördags. Nu möter de Timrå för fjärde gången den här säsongen i ett derby där viktiga poäng står på spel, med Timrå bara sex poäng från Modo som just nu har andraplatsen i tabellen med 94 poäng. Utav de tidigare tre mötena har Modo bara vunnit ett, så vinnarsuget borde vara starkt i hemmalaget.

Björn Hellkvist kommenterar inför matchen:
– Ser vi till både mötena på försäsongen och de tidigare matcherna nu i serien har det varit tydligt att ett lag har varit det klart bättre och även vunnit matcherna. Det kanske är dags för en jämn match där det är två jämna lag fast det kanske inte varit det ute på isen.
– Jag bryr mig om tabellen på det sätt att vi vill vara högst upp. men det är inte så att jag sitter och hoppas att något annat lag ska förlora och lägger den betydelsen i andra matcher. Så länge vi vinner våra matcher så kommer det att gå bra för oss. Vi ska behålla den höga kampviljan till matchen mot Timrå och det är ett högt pris att betala för att vinna tre poäng i matcherna så här års, men den kampen måste vi ta och vara beredd att betala priset.

Före kvällens match så kommer det att ske en ceremoni där Modo hyllar Sture Andersson och hissar hans förtjänstfana till taket efter att han varit aktiv i föreningen i 58 år i rad. Under ceremonin kommer delar av det lag som tog hem Modos SM-guld 1979 att delta. Hyllningen sker strax innan nedsläpp 19.00 och besökare uppmanas att vara i god tid inför matchen då det sker visitering av samtliga besökare innan entré.    

 

Dela med dig av denna artikel på: