Du är här

2020-02-06 - Näringsliv
Företagarkvällens alla vinnare. Foto: Håkan Nordström

Företagarkvällens pristagare!

Här är samtliga som fick ta emot pris under Företagarkvällen, tillsammans med juryns motiveringar.

Årets normbrytare: Susanne Osterling
Susanne Osterling tog ut sin proffslicens 2005. Som Montéryttare, travkusk och travtränare är hon verksam i en, traditionellt sett, manlig bransch. Susannes kunskaper och hängivenhet till travsporten har resulterat i många vinster genom åren med flertalet historiska segrar. Hennes brinnande engagemang för hästar och trav går inte att ta miste på. Yrket är i sig normbrytande men för Susanne är det en livsstil.

Årets företagare: Håkan Tällström, Öviks brunnsborrning
Med ett genomgående kretsloppstänkande och en målsättning att alltid hushålla med jordens resurser borrar sig Håkan Tällström igenom bergfasta problem och hittar vattentäta lösningar på kundernas krav och önskningar. En entreprenör som alltid både tänker och satsar på utveckling av företaget och personalen.

Årets besöksnäringspris: Nordek
Örnsköldsviks största privata fastighetsägare som tagit stafettpinnen för vi- dare utveckling av Oskargallerian. En lokal aktör som tar risk, investerar och vågar satsa och visa att utveckling visar vägen mot framtidens handel. Med mod, ambition och en flirt med lokal historia har man i samverkan med sina hyresgäster utvecklat och uppdaterat utbudet och miljön i Örnsköldsviks största citygalleria!

Årets nyföretagare: Jonas Norberg, Nordic robot mowing AB
Jonas startade sitt entreprenadföretag genom att investera i en radiostyrd redskapsbärare. Hans affärsidé att erbjuda tjänster inom naturvård i svår terräng med stor kapacitet och hög säkerhet har intresserat kunder även utanför länets gränser. Investeringen och genomförda kvalitetsarbeten har lagt grunden för en god lönsamhet och fler nöjda kunder även i framtiden.

Årets exportpris: Prismalence AB
Från Överhörnäs sprids ett ljus ut över världen. Med smarta produkter för energisnåla lösningar i framför allt terminalbelysningar exporterar Prismalence till flera världsdelar i tuff konkurrens från Asien.

Årets Spotlight: Kate Tjällman
Priset Årets Spotlight tilldelas en person som gjort sig välförtjänt av den här utmärkelsen under massor av år. Det är nämligen en eldsjäl som vikt stora delar av livets fritid till idrotten och varit en starkt bidragande orsak till föreningens långa och stolta historia i Örnsköldsvik. Klubbens årliga arrangemang där aktiva, ledare och föräldrar jobbar sida vid sida med stort engagemang är mycket uppskattat av såväl ö-viksbor som tillresta. Där är hon en av många brickor, men hennes långa och outtröttliga gärning är väl värd att uppmärksammas. Pristagarens far var länge en profil i klubben och sporten och hans dotter är på många sätt, och utan att överdriva, en livs levande legend.

Årets marknadsförare: Kristina Nilsson och Sofie Indevall, Sekab
För marknadsföring av produkter och tjänster med ett hållbarhetsfokus som visar hur dessa hjälper företag att skapa gröna produkter och grön verksamhet. Företaget har en prisbelönt hållbarhetsblogg och en separat hållbarhetsredovisning, skriver debattartiklar och är en aktiv röst i kampen för att minska beroendet av fossila råvaror. Sekab har även implementerat en ny grafisk profil, logotyp och webb under år 2019.

Dela med dig av denna artikel på: