Du är här

2020-02-12 - Evenemang

Good time – med Kustbandet

De har hållit stilen i ett drygt halvsekel, spelat för kung och fosterland – och på Nobelfester. Fredag 14 februari kommer Kustbandet till Örnsköldsvik och lirar ”From Ragtime to Swing” på Folkan Teater.

Självaste Dizzy Gillespie ska för en svensk journalist inför en av sina Sverigeturnéer på 1970-talet ha sagt: ”I wanna hear Kooostbandet! That’s the kind of music I grew up with.”
Gillespies förebilder har också varit Kustbandets, det vill säga de dans- och underhållningsorkestrar som i det tidiga 1900-talet formade jazzen i syndens New Orleans, förbudstidens Chicago och i swing-erans Harlem.
Kustbandet bildades 1962 och har sedan dess hållit fanan högt för den här typen av jazz. De utgår från originalarrangemang funna i amerikanska arkiv och har även gjort transkriberingar och omarbetningar från tidiga inspelningar, ibland har de skrivit helt egna arr.
Kustbandet har spelat i över 20 länder, på oräkneliga festivaler, kryssningar, jazzklubbar, folkfester samt i radio- och tv-shower. I ett samarbete mellan Perdido Jazz & Blues och Musik Västernorrland visar de nu upp sin spännvidd på Folkan Teater – för alla musikälskare som vill ha ”a good time”.

 

Dela med dig av denna artikel på: