Du är här

2020-02-06 - Övrig sport
  • Foto: Håkan Nordström
  • Peter Vedin, BK Nolia, är en av 25 som spelar på hemmaplan i BilNord Open. Foto: Håkan Nordström
  • Förhandsfavoriten Filip Wilhelmsson, Eskilstuna. Foto: Markus Hegnelius

Final för stortävling

I Örnsköldsvik pågår en stortävling i bowling som nu till helgen får sin upplösning.
Drygt 100 spelare från när och fjärran deltar och på söndag är det final.
– Jag kan varmt rekommendera folk att ta sig till bowlinghallen, säger Henrik Törnquist i arrangerande Domsjö IF BK.

Med 118 anmälda deltagare och 120 000 kronor i prispengar är BilNord Open en av de största bowlingtävlingarna i Norrland. Finalen i den tredje upplagan får alltså sin upplösning på söndag då 38 spelare i det stora startfältet är kvalificerade för final.
– Det är jätteroligt att vi lockar så många deltagare och dessutom ett flertal mycket skickliga elitspelare. Den som vill se bra bowling gör klokt i att komma hit och titta på söndag, säger Henrik Törnquist och fortsätter:
– Ett arrangemang av det här slaget hade vi aldrig klarat av utan stödet från näringslivet. Vi vill rikta ett stort tack till företagen som ställer upp.
På söndag morgon inleds finalerna och under sen eftermiddag står en spelare som slutsegrare med bland annat en segercheck på 32 000 kronor. Med tanke på det stora startfältet och många tillresta elitspelare är det inte mycket som talar för att vinnaren hör hemma i Örnsköldsvik trots att 25 spelare har Domsjös eller BK Nolias klubbmärke på bröstet.

En av förhandsfavoriterna är i stället Filip Wilhelmsson, Eskilstuna, som bland annat siktar på en plats i det svenska herrlandslaget till EM i Finland i augusti. Han kommer av allt att döma göra sitt yttersta för att kamma hem förstapriset, men konkurrensen är hård och bowling är en sport där skickliga amatörer då och då kan utmana proffsen.
– Kul att det blir extra fokus på bowling. Vi vill ju självklart att fler ska intressera sig för sporten så att vi hänger med i utvecklingen, säger Henrik Törnquist.

Hemmaspelare i BilNord Open

BK Nolia: Bengt Fahlström, Jan Holmgren, Kjell Grundström, Lisa Malm, Pentti Söderlund, Roger Hörnqvist, Stefan Sjöblom, Örjan Lindqvist.
Domsjö IF BK: Anders Jonsson, Eva Vännman, Henrik Törnquist, Jennifer Sjögren, Krister Bylund, Lage Byström, Mari Törnqvist, Martin Lindqvist, Mathias Ödmark, Patrik Nylander, Peter Vedin, Roger Nylander, Stefan Söderlund, Thomas Vännman, Tomas Wikberg, Tony Lindquist, Viktor Söderlund.

 

Dela med dig av denna artikel på: