Du är här

2020-02-05 - Övrigt
Foto: Håkan Nordström

Hallå där Jimmie Näslund...

... styrelseordförande i Mediapartner i Norr AB, som i dag för 15 år sedan gav ut det första numret av Tidningen 7.

Vad minns du bäst från den tiden?
– Det är nog utmaningen att jobba in en helt ny produkt på en då tämligen statisk lokal mediemarknad. Många olyckskorpar kraxade att det ”aldrig skulle gå att få fäste när ÖA var så stark” men det motiverade oss bara mer. Så här 15 år senare är det fantastiskt att se hur bra det faktiskt skulle bli.
Du lämnade 7an tre år senare för att bli chefredaktör på ÖA och Tidningen Ångermanland. Vad hände därefter?
– Efter sju år som chefredaktör inom Mittmedia gjorde jag fyra år som vd i en mediekoncern i Sörmland. Men fyra år av  veckopendlande fick räcka och sedan en tid tillbaka är jag nu bland annat vd på marknadsföringsbyrån Grit Media med huvudkontor i Umeå. Dessutom är jag engagerad i ytterligare ett par bolag.
Sedan i höstas är du styrelseordförande i företaget som bland annat ger ut 7an. Varför tackade du ja till det uppdraget och hur ser du på framtiden för pappers-tidningen?
– Det var mer eller mindre omöjligt att säga nej. Att få komma tillbaka och tillsammans med styrelsen och ägarna försöka lotsa företaget mot nästa 15 år känns oerhört inspirerande. Medielandskapet är i kraftig förändring, men det kommer alltid finnas utrymme för räckviddsmedier. Självklart måste också vi fortsätta utvecklas, men 7an är fortfarande oerhört relevant på sin hemmamarknad och det är en väldigt bra utgångspunkt.
Tänker du delta i firandet?
– Ja, det snackas om tårta på 7an i dag. Det missar jag inte.

 

Dela med dig av denna artikel på: