Du är här

2020-01-30 - Modo Hockey

Tjeckisk målvakt till Modo

Modo meddelar att de värvar den tjeckiske målvakten Patrik Bartosak.
– Bartosak är en atletisk målvakt med bra spelsinne som har erfarenhet av att spela stora matcher. Målvaktssidan är en post vi vill göra än starkare och han ser fram emot att hjälpa laget till framgång, säger sportchef Fredrik Glader på Modos hemsida.

Patrik Bartosak, 26, har bland annat spelat i AHL där han var med att vinna Calder Cup säsongen 2014/2015. Under VM 2019 så spelade han för Tjeckien där han skyddade kassen i sex av tio matcher och hjälpte bland annat till att besegra Tre Kronor med 5-2. Till Modo kommer han efter att ha tagit timeout från ishockeyn en tid på grund av personliga problem. 
– Jag har gått igenom en tuff tid men har kommit stärkt ur det efter att ha tagit professionell hjälp. Jag ser nu fram emot att spela för Modo Hockey och kommer att flytta till Örnsköldsvik tillsammans med min familj för ett nytt kapitel i livet, kommenterar Bartosak på Modos hemsida och fortsätter:
– De senaste fyra veckorna har jag tränat hårt på is och känner mig nu helt redo för att spela matcher igen. Alla känner till Modo Hockey som organisation då det är en av de mest välkända klubbarna i Europa. Alla jag har pratat med om klubben och om staden har enbart varit positiva.

Fredrik Glader kommenterar:
– Vi har två bra målvakter som växeldragit under säsongen men när den här möjligheten dök upp var den väldigt svår att tacka nej till. Bartosak är en målvakt med otroliga meriter som kommer kunna lyfta vår redan starka målvaktsbesättning en nivå till.

Bartosaks kontrakt gäller för resterande del av den nuvarande säsongen, med option för spel i SHL 2020/21. 

 

Dela med dig av denna artikel på: