Du är här

2020-02-01 - Teater

Maria Lundqvist vågar flyga

Vem är jag? Var kommer jag ifrån? Vart är jag på väg – och varför? Dessa frågor ställer sig Maria Lundqvist i sin föreställning ”Om att våga flyga”. Lördag 8 februari står hon på scen i Nolaskolans aula.

Maria Lundqvist har under många år varit en av Sveriges mest folkkära skådespelare, ständigt aktuell både på teaterscenen och på filmduken. I fjol gav hon sig ut på turné med sin egenskrivna föreställning, en resa som nu fortsätter under vintern.
– Jag vill bjuda in publiken i tanken och känslans värld kring funderingar om att våga och vilja flyga när livet fortfarande känns oändligt och ändå inte. Det blir tvära kast och mycket musik, färdiga nummer blandas med ofärdiga tankar, skriver Maria Lundqvist på sin hemsida och fortsätter:
– I dag är det viktigare än någonsin att hålla fast vid vem man är, att våga bryta normer och tänja på gränser om vårat bry-sig-om. Ett piano, en kvinna, en kropp och tusen möjligheter. Kanske kommer Sally på besök … och visst kan jag tänka mig att dela scen med min älskade.
Med sig har hon alltså livskamraten Kristoffer Hellström, och dessutom pianisten Arvid Svenungsson och violinisten Lena Jonsson. Föreställningen produceras av Audere Vivere AB.

 

Dela med dig av denna artikel på: