Nyheter/Reportage

Naturscen Skuleberget är Årets Konsertplats 2019

Naturscen Skuleberget har utsetts till Årets Konsertplats 2019. Under gårdagen fick Fredrik Wedin från Verkställande Byrån ta emot den ärofyllda utmärkelsen.
– Vi är oerhört stolta över att ha blivit utsedda till Årets Konsertplats 2019! Jag vill tacka alla konsertbesökare och alla andra aktörer som på ett eller annat sätt har gjort det möjligt att utveckla naturscenen på denna unika konsertplats, säger Fredric.

För drygt fem år sedan tog Fredric Wedin över konsertplatsen vid Skuleberget och har sedan dess utvecklat området till att bli en omtalad musikscen. Som ett bevis för sitt arbete så tilldelades naturscenen igår utmärkelsen "Årets Konsertplats" av Sweden Live, branschorganisationen för turnébolagen i Sverige, med följande motivering:
”Det team som för drygt fem år sedan tog över denna exceptionellt vackra konsertplats har snabbt och med fingertoppskänsla vidareutvecklat utbud och faciliteter vilket lett raka vägen till att bli en omtalad musikscen för etablerade svenska artister och ett musikmecka sommartid för en bred publik i Västernorrland. Skuleberget har snabbt blivit den utomhuskonsertarena Höga Kusten och Ångermanland saknat under lång tid.”

Utmärkelsen har tidigare tilldelats välkända nöjesplatser såsom Liseberg, Gröna Lunds Tivoli och Dalhalla. Som om utmärkelsen inte vore nog så utnämnde även Svenska Dagbladet Naturscen Skuleberget till den mysigaste sommarscenen under 2019.
– Vi är förstås väldigt glada och tacksamma för dessa två utmärkelser, men en sak är säker; utan er – våra fantastiska konsertbesökare – skulle vi aldrig få dessa fina utmärkelser. Genom era besök skapar ni förutsättningar för oss att fortsätta driva och utveckla Naturscenen – denna magiska konsertplats, som varje sommar lockar besökare från när och fjärran, kommenterar Verkställande Byrån i ett pressmeddelande.

Mia Karlsson, VD på Höga Kusten Destinationsutveckling, kommenterar att Fredric Wedin och Naturscen Skuleberget fick ta emot utmärkelsen:
– Jättekul att Naturscen Skuleberget får denna fina utmärkelse bland tuff konkurrens. Detta visar att Höga Kusten har mycket att erbjuda och stärker sin position som evenemangsdestination.

 

Publicerat