Nyheter/Reportage

Regionen får ny tillförordnad direktör

Då nuvarande regiondirektör Hans Wiklund snart tillträder som universitetsdirektör vid Umeå universitet så söker Region Västernorrland efter en ny regiondirektör. Tills den rollen blivit fylld så tillträder Anders Sylvan som tillförordnad regiondirektör.

Anders Sylvan, 67, har en bakgrund som läkare och har bland annat jobbat som kirurg i Västernorrland och var under 2013 – 2018 landstingsdirektör i Region Västerbotten. Innan det så har han även varit sjukvårdschef i Region Gotland. I mars tillträder han som tillförordnad regiondirektör för Region Västernorrland i en tjänst på 80 procent av en heltidstjänst.
– Det här uppdraget känns både viktigt och stimulerande. I min tidigare roll som landstingsdirektör i Västerbotten hade jag en nära samverkan med Region Västernorrland. Jag har alltid känt en stor samhörighet med Västernorrland och hoppas att jag ska kunna bidra med både erfarenhet och klokskap, säger Anders Sylvan i ett pressmeddelande.

Regionstyrelsen ordförande Glenn Nordlund (S) kommenterar:
– Jag är mycket glad att Anders Sylvan med sin breda kompetens och långa erfarenhet från ledande befattningar inom landsting och regioner valt att kliva på uppdraget. Nu kan vårt viktiga utvecklingsarbete kring framtidens hälso- och sjukvård fortsätta i högt tempo.
– Det har varit angeläget för mig att hitta en lösning som innebär att vi med full kraft fortsätter det pågående förändringsarbetet inom hälso- och sjukvårdsområdet. Det handlar främst om arbetet kring omställningen till nära vård och att få en ekonomi i balans. Genom att Anders Sylvan nu blir t f regiondirektör kan tjänstemannaledningen fortsätta att fullt ut fokusera på sina pågående uppdrag.

Då Sylvan bara är tillförordnad direktör så söker regionen ännu efter någon till den fasta tjänsten som regiondirektör. Förhoppningen är att en ny direktör kommer att finnas på plats efter sommaren.

 

Publicerat