Du är här

2020-01-21 - Modo Hockey

Modo värvar rysk back

Modo Hockey meddelar idag att de värvar den ryska backen Nikolai Belov för resterande delen av den pågående säsongen.
– En spelare med stor erfarenhet som kommer att tillföra storlek för att ytterligare förbättra vår defensiv, kommenterar sportchef Fredrik Glader på klubbens hemsida.

Nikolai Belov är 32 år gammal, är 192 cm och väger 88kg. På isen ligger hans styrkor i det defensiva spelet. Han kommer senast från spel i Almtuna IS men har en lång erfarenhet bakom sig då han spelat nio säsonger i ryska KHL (Kontinental Hockey League) där han var med och vann Gagarin Cup 2014/2015. I Almtuna har han spelat 32 matcher den här säsongen och svarat för 9 poäng. 

Till Modo Hockey ansluter han för att förstärka backsidan. Fredrik Glader säger att han kommer att tillföra storlek som stärker det defensiva spelet.
– Det känns som en pusselbit vi saknat där han kommer att tillföra storlek och ytterligare förstärka det defensiva spelet. Hans styrkor är i egen zon där han ska använda sin kraft och han är även en skicklig spelare i numerärt underläge.
– Han har med sig stor erfarenhet från spel i KHL och det ryska landslaget och är en spelare som hela tiden strävar uppåt för att bli bättre och bättre. Vi delar samma mål med att spela i SHL.

Belov kommenterar själv att han börjar spela för Modo:
– Jag har hela tiden trivts med spelet i Sverige och ser nu från emot att komma till Modo Hockey som är en toppklubb i ligan. Jag vet inte så mycket om klubben sedan tidigare men ser fram emot att träffa laget och ansluta så snart som möjligt.
– Mina styrkor är spelet i egen zon där jag gör allt för laget och ser mig själv som en lagspelare.

 

Dela med dig av denna artikel på: