Du är här

2020-01-19 - Modo Hockey
Foto: Håkan Nordström

Tre år till för Hellkvist

I Modo Hockeys planer på en come back föll nyligen den kanske viktigaste pusselbiten på plats.
Huvudtränaren Björn Hellkvist blir kvar i klubben i ytterligare minst tre säsonger.
– Jag trivs fantastiskt bra här, säger han.

Det har spekulerats under en längre tid huruvida Björn Hellkvist ska bli kvar i Modo Hockey eller om han ska anta nya utmaningar i sin redan framgångsrika tränarkarriär. Men ännu längre har klubbledningen jobbat för att få hans namnteckning på ett längre kontrakt och nu står det alltså klart att Modos huvudtränare, om inget oförutsett inträffar, heter Björn Hellkvist i minst tre säsonger till.
Fullbordar parterna det avtalet innebär det att endast Tommy Sandlin, sex säsonger, och oslagbare Carlabel Berglund, med ofattbara 22 säsonger, suttit längre på den posten.
– Vi är väldigt glada för att Björn stannar i Modo Hockey. Han står för ett modernt ledarskap där vi utvecklar individer, men även att vi tillsammans bygger långsiktigt på den kultur som vi står för, säger sportchefen Fredrik Glader.
Björn Hellkvist låter lika nöjd:
– Det är en väldigt professionell miljö att arbeta i och där vi har en daglig verksamhet som håller hög SHL-klass. Det är en trevlig stab att arbeta tillsammans med och jag trivs med alla kolleger. På det har vi ett bra och skickligt spelar-material där jag tror att många även kan spela i SHL. Skulle vi inte ta oss hela vägen nu har vi goda chanser även nästa säsong.

 

Dela med dig av denna artikel på: