Du är här

2020-01-14 - Nyheter/Reportage
Foto: Miva

Nu kan du köpa frukt och grönt i papperspåse

Sedan ett år tillbaka så har man kunnat hämta Mivas bruna matavfallspåsar i ett antal livsmedelsbutiker. Nu blir det även möjligt att använda påsarna vid inköp av frukt och grönt.

I samarbete med ICA Kvantum och Stora Coop så testar Miva just nu att låta kunder handla frukt i papperspåse, med tanken att det ska bli ett miljövänligare alternativ. Idén är att kunder som köper frukt i papperspåse sedan kan återanvända påsen som matavfallspåse, och att papperspåsen ska bli ett alternativ till de små plastpåsarna.
– Våra kunder uppskattar möjligheten att hämta nya matavfallspåsar i sin butik, men många tycker också att det vore bra att kunna använda påsen till mer än matavfall. Därför känns det både roligt och spännande att lansera matavfallspåsarna som komplement till de vanliga plastpåsarna i fruktdiskarna på ICA Kvantum och Stora Coop, säger Anna Näsholm-Gidlund, utredare på Miva, i ett pressmeddelande.

Beroende på hur försöket går så kan det bli aktuellt att introducera papperspåsarna i fler butiker. Du kan klicka här för att komma till Mivas hemsida där du kan läsa mer.

 

Dela med dig av denna artikel på: