Du är här

2020-01-13 - Modo Hockey
Foto: Håkan Nordström

Björn Hellkvist förlänger med tre säsonger

Modo Hockey meddelar idag att huvudtränare Björn Hellkvist har tecknat ett nytt kontrakt med klubben som gäller från och med nästa säsong och tre säsonger framåt.
– Jag trivs fantastiskt bra i Modo där det är en väldigt professionell miljö att arbeta i och där vi har en daglig verksamhet som håller hög SHL-klass, kommenterar Björn Hellkvist på Modos hemsida.

Björn Hellkvist har redan varit tränare för Modos representationslag i HockeyAllsvenskan under de senaste två säsongerna och nu är det klart att han stannar kvar i Modo i några säsonger till då han skrivit kontrakt med klubben som sträcker sig till och med säsongen 2022/23.
– Det är en trevlig stab att arbeta tillsammans med och jag trivs med alla kollegor. På det har vi ett bra och skickligt spelarmaterial för HockeyAllsvenskan där jag tror att många även kan spela i SHL, kommenterar Björn Hellkvist och fortsätter:
– Jag tycker att vi har goda chanser att kriga om en plats i SHL den här säsongen och skulle vi inte ta oss hela vägen nu har vi goda chanser även nästa säsong.

Hellkvist hade tidigare, utöver de senaste två säsongerna, ett optionsår som fortsatt tränare i en säsong till. Det är optionsåret som nu tagits bort för att istället ersättas av det nya, tre säsonger långa kontraket.
– Alla projekt blir bättre när man ser på dem långsiktigt och två år är för kort tid för att hinna uträtta någonting på riktigt. Jag jobbade tre år i Malmö där vi kom en lång bit på vägen, men kanske inte hela vägen fram. Nu hoppas jag kunna ta det här ända i mål då vi ligger på en andraplats i HockeyAllsvenskan men är redo att utmana på riktigt den här säsongen och vara ett hot, säger Hellkvist och fortsätter:
– I processen med kulturen och självbilden i föreningen har vi kommit en bra bit på vägen och det går även utanför omklädningsrummet där alla har en mycket större stolthet i att tillhöra Modo Hockey idag då man ser resan som viktigt och fint. Alla ska vara stolta över att vara utvald för att genomföra resan och det upplevde jag inte när jag först kom hit. Det handlar inte om att någon är här för att Modo Hockey inte spelar i SHL utan det handlar om att alla är här för att ta tillbaka Modo till SHL.

Modo Hockeys sportchef Fredrik Glader kommenterar att Hellkvist blir kvar i tre säsonger till:
– Björn och hans ledarstab har aktivt arbetat in en kultur som Modo Hockey ska stå för där vi bygger långsiktigt på en helhet med allt från träning, professionalism och ett hårt arbetande hockeylag som dessutom spelar en ishockey som är rolig att följa. I vår kultur där vi fostrar egna spelare är Björn den perfekta pusselbiten att ta oss framåt även fortsättningsvis då han vet hur man utvecklar individer och hjälper dem att bli bättre spelare genom ett modernt ledarskap.
– Att Björn Hellkvist fortsätter som huvudtränare i Modo Hockey har vi arbetat hårt för under en längre tid och efter att vi lärt känna varandra står det utom all tvivel att det är Björn som ska leda klubben framåt.

 
Dela med dig av denna artikel på: