Du är här

2020-01-12 - Övrig kultur

3,4 miljoner till kulturen under 2019

Regionerna i landet har ett statligt uppdrag att arbeta med kultur och utvecklingsfrågor. Som en del i det arbetet betalade Region Västernorrland ut 3,4 miljoner kronor i kulturstöd under 2019.

För att främja kultur och kulturella evenemang så kan ideella organisationer söka kulturstöd från regionen. Särskilt kultur till barn och unga är prioriterade områden.
– Kultur är en viktig utvecklingsfaktor både i näringslivet och i samhället i övrigt. Kultur bidrar också till folkhälsa, demokratisk utveckling och social gemenskap. På den grunden vilar amatörverksamhet, eget skapande, folkbildning och föreningsliv, säger Maria Oldenmark, kulturchef, på Region Västernorrlands hemsida. 

Bland de föreningar, aktörer och organisationer som fått ta del av kulturstöd från Regionen under 2019 så går bland annat att finna Örnsköldsviks Mangaförening (till evenemanget Örncon), Örnsköldsviks KKV (Grannar – Samverkan) och Förening Köpmanholmens fabriksträdgård (Tvättstugor berättar). 

Kulturstöd kan ansökas om under tre ansökningstider: 20 januari, 20 april och 20 september. Du kan klicka här för att komma till regionens hemsida där du kan läsa mer samt få information om hur man kan ansöka om kulturstöd.

 

Dela med dig av denna artikel på: