Du är här

2020-01-10 - Motor
Foto: Louise Svanqvist

VM-kval igen på Kallehov

Världselit och VM-kval på Kallehov i januari börjar vara tradition. För tredje året i rad står ÖMK Rundbana som värdar för kvalet till VM-serien i isracing.

Under lördagens VM-kval är det Ove Ledström och Martin Haarahiltunen som representerar ÖMK. Stefan och Niclas Svensson blev direktnominerade till VM-serien när kvalet de skulle ha kört i Finland ställdes in på grund av isbrist. Nu får Stefan möjlighet att jobba i arrangörsteamet istället och han är nöjd med isen på Kallehov, trots att vintern varit mild även här.
– Vi har varit på tå hela förvintern och vattnat så fort det varit minusgrader, säger Stefan. Det har gett en istjocklek som ståt emot perioderna med värme. I helgen hade vi seriematch och isen är helt återställd efter det så det här ska gå som smort.

Väderprognosen ser bra ut inför helgen, med behagliga temperaturer, och från ÖMK:s håll hoppas man på stor publik vid tävlingarna på Kallehov. Till start kommer förare från Sverige, Finland, Österrike, Tjeckien, Nederländerna, Kazakstan, Tyskland och Ryssland.
– Det blir många intressanta och spännande heat. Våra hemmaförare har kapacitet att ta sig vidare från kvalet och Martin kan nog göra anspråk på en pallplats. Från Ryssland kommer en riktig raket i form av Igor Kononov som nyss kom trea i ryska mästerskapen, han kommer att vara sevärd.

 
Dela med dig av denna artikel på: