Övrigt

Varannan vill ha ett teknikfritt rum i hemmet

Enligt en undersökning från Svensk Fastighetsförmedling så vill mer än hälften av svenskarna ha ett teknikfritt rum i hemmet.

Att den digitala utvecklingen går starkt märks tydligare än någonsin. Men samtidigt som våra liv digitaliseras allt mer så är det också allt fler som känner ett behov av att komma ifrån all teknik. 

I Svensk Fastighetsförmedlings årliga upplaga av Trendrapporten så presenteras resultatet av en undersökning där deltagare bland annat fått svara på hur de ställer sig till ett teknikfritt rum i hemmet, och totalt så svarade 55 procent att de var positiva till att ha ett teknikfritt rum i hemmet. Störst stöd för idéen fanns bland unga i åldrarna 18-29 år där 63 procent ville ha ett sådant rum, och lägst stöd fanns bland personer i åldrarna 60 till 74 år där 43 procent var positiva.

De fick även svara på hur de tror att ett teknikfritt rum skulle påverka familjen. En av tio tror att det skulle bli lugnare i hemmet och 23 procent tror att det skulle leda till att familjen skulle umgås mer. 6 procent tror att livet hemma skulle bli tråkigare och 37 procent tror inte att det skulle påverka familjen alls.

 

Publicerat