Du är här

2019-12-28 - Nyheter/Reportage
  • Foto: Håkan Nordström
  • Foto: Håkan Nordström

Här vill Stefan och Hans bygga nytt

Vad händer med området nära Fjällräven Center? Det är det många som frågar sig, men blir det som ägaren Indulogg AB vill blir det 85 nya lägenheter med byggstart inom ett år.
– Vi har jobbat med det här i flera år och hoppas äntligen att gå i mål, säger Hans Blomqvist.

Tillsammans med Stefan Sjöberg driver han företaget där verksamheten är uthyrning och förvaltning av fastigheter. Ett sätt att utveckla det aktuella området; Loggen 5, är enligt Stefan och Hans att skapa ett nytt havsnära bostadsområde. Därför hoppas de inom ett år kunna sätta spadarna i backen och påbörja bygget av två flerfamiljshus enligt bilden ovan/intill.
Så även om invånarantalet i kommunen årligen inte nämnvärt ökar så är Stefan Sjöberg och Hans Blomqvist övertygade om att det fortfarande finns en marknad för ytterligare havsnära boende i Örnsköldsvik.
– Ja, det finns fortfarande stort intresse för den här typen av bostadsrätter. Både från kommuninvånare och från människor som är intresserade av att flytta hit, säger Hans Blomqvist.
Det rör sig alltså om 85 lägenheter fördelade på ettor, tvåor, treor och fyra-rummare i två byggnader som mäter 35 respektive 45 meter. Dessutom en byggnad intill för lämplig affärsverksamhet i två till tre plan alternativt fler lägenheter.
– I dagsläget kan vi inte prata detaljer och lova saker, men vi jobbar för fullt med projektet och hoppas komma i gång med bygget så fort som möjligt. Målsättningen är säljstart fram mot sommaren, säger Stefan Sjöberg.
Indulogg AB äger även fastigheten där bland andra Bolist Nordemans Jern har sin nuvarande verksamhet och som flyttar till Hägglundsområdet om cirka ett år.
– Med tanke på det här projektet så ska vi verka för att hitta hyresgäster vars verksamhet passar väl in på området. Självklart kan det handla om en rad ny- och ombyggnationer, säger Stefan Sjöberg. 

 

Dela med dig av denna artikel på: