Fotboll

Fotbollshallen klar för spel

Bytet av fotbollsmattan i Fotbollshallen är klart, till glädje för bland annat Fotbollsgymnasiet, och givetvis alla fotbollsföreningar.

– Den nya mattan håller väldigt hög standard och skapar bättre förutsättningar för fotbollen i Örnsköldsvik. Jag är tacksam över att fotbollsfolket fick vara med och ha önskemål på underlaget och att kommunens fastighetsavdelning var så tillmötesgående, säger Robert Bergström, lärare på Fotbollsgymnasiet.
Anette Eikelboom Sällström, enhetschef på kultur- och fritidsavdelningens fritidsenhet, Örnsköldsviks kommun, instämmer.
– Det känns oerhört bra att mattan är på plats och att vi kan öppna upp för uthyrning av tider för träning i hallen. Vi hoppas att Fotbollsgymnasiet och alla som hyr ska få många härliga timmar i hallen.
Den nya mattan är en Fifa Quality Pro-matta och har en garanti att hålla för ett visst antal år, men för att garantin ska gälla finns skötselregler att förhålla sig till.
 – Det är av största vikt att vi alla hjälps åt att sköta mattan på det sätt som krävs. Det finns skyltar uppsatta i hallen som tydligt berättar vilka regler man ska förhålla sig till när man är på mattan, säger Ronny Vikström på kommunens fastighetsavdelning. 

 

Publicerat