Du är här

2019-12-13 - Modo Hockey
Foto: Håkan Nordström

"Vill ha mycket puck och spela en offensiv ishockey"

Det är knappt någon tid för vila då Modo nu har rest söderut för att möta Södertälje på bortaplan.
– Vi har adderat ett riktigt hårt individuellt jobb i boxplay där alla tar stor individuell stolthet i att inte släppa in mål och det är väldigt viktigt i det långa loppet, kommenterar Björn Hellkvist till Modo Channel på klubbens hemsida.

Ikväll blir det tredje mötet den här säsongen mellan de två lagen. Det tidigare två mötena har de vunnit en match vardera och de kommer båda från seger under sina senaste matcher, så de är nog båda taggade och kan bjuda till en tuff kamp ute på isen. Södertälje ligger förvisso långt bak i tabellen för tillfället, men Hellkvist tror att de håller på att komma igång ordentligt och kan komma att bli ett starkt lag i HockeyAllsvenskan.
– Det jag sett av Södertälje nu på slutet är att de spelar mycket mer strukturerat än tidigare i serien. De har tydligare positioner och ett bättre passningsspel med ett större puckinnehav. De känns som de börjar hitta rätt och det skulle inte förvåna mig om Södertälje är topp 8 innan serien är färdigspelad, säger Hellkvist och fortsätter:
– De har ett bra powerplay, vilket vi märkte i första mötet där då vi även hade ett bedrövligt boxplay, så det får vi se upp med då den kombinationen går som den går. Vi måste hålla antalet utvisningar nere då vi är ett offensivt lag som vill ha mycket puck och spela en offensiv ishockey.

I truppen söderut saknas Kim Rosdahl, Joakim Hagelin och William Wallinder, och det är osäkert om Tom Hedberg medverkar under matchen. Modo har dock tagit med sig junioren Kevin Arvidsson och bröderna Max och Joel Wahlgren. 

 

 
Dela med dig av denna artikel på: