Nöje & kultur

Vill du spela orgel?

Kyrkorgeln är världens största instrument. I orgeln gömmer sig flöjter, oboer, trumpeter, fagotter – ja en hel orkester – och den kan ljuda både högt och lågt, svagt och starkt.

I Lilla Orgelakademin, som startades 2008, finns möjlighet för barn och ungdomar att lära sig att spela på detta mäktiga instrument. Undervisningen är gratis och just nu erbjuder Svenska kyrkan tre prova på-lektioner för alla som är nyfikna.
– Det roligaste jag vet är att få dela med mig av de fantastiska möjligheter vi har här i Själevad. En viktig del i mitt arbete är att få spela tillsammans med barn och ungdomar, att tillsammans få fascineras över musiken och det fantastiska instrumentet, säger Håkan Dahlén, organist i Själevads kyrka.
Hur en av Sveriges förnämsta orglar låter – nu med ett komplett klockspel i klocktornet som man kan spela på via orgelns spelbord – kan man höra under Julnatta i Själevads kyrka nu på lördag 14 december. Julnatta startar klockan 18 och innehåller en rad programpunkter innan Håkan Dahlén avslutar med fransk julvisa 20.30. 

Spela orgel i Själevad
Vill du lära dig att spela på världens största instrument så kontaktar du Håkan Dahlén på 070-332 46 69 eller mejl: hakan.dahlen@svenskakyrkan.se. Lilla Orgelakademin har också undervisning i Arnäs och Grundsunda.

 

Publicerat