Sport & Fritid

Projekten fortsätter i Paradiset

Hälsa och återhämtning är ledorden för Paradisets nya spa-avdelning som öppnats i dagarna.
– I och med detta är vi det upplevelsebad som har störst spa i hela Sverige, konstaterar David Berglund, enhetschef.

Det har hamrats och spikats en hel del i Paradisets lokaler den senaste tiden. Efter ett års ombyggnationer, ett arbete som fördröjdes på grund av en del upptäckta fuktskador, står sedan i juli omklädningsrummen för både damer och herrar klara med ny, fräsch interiör. Och nu har dörrarna också öppnats till den på nedervåningen utökade spa-avdelningen. 
– För några år sedan när vi inom branschen deltog på ”Spadagarna” diskuterades framtida trender, att det framöver kommer satsas mer på hjärnan för att må bra och att fokus förväntades ändras från utseendefixering till återhämtning, förklarar enhetschef David Berglund valet av inriktning, något som sedan tidigare även märkts av i badrestaurangens satsning på hälsosammare rätter. 

För den som beger sig ned på samma plan där bland annat saltvattenbadet hittas, möts numera av en loungedel med tre kokongliknande soffor svävande i luften med hjälp av tjocka rep. Gjorda av sammanpressad isländsk lava är de tänkta att ge ro i väntan på behandlingar i ett av de tre behandlingsrummen. Här kan du också delta i meditations- eller yogapass, antingen lärarledda eller med en på tv inspelad instruktör.
– Både passen och behandlingarna kommer ske i regi av vår befintliga personal, men vi vill också försöka få hit entreprenörer så vi hoppas på att få anställa framöver, säger David.
I bortre delen av rummet hittas sedan kryoterapin, som Nisse Ågren för 7ans räkning fått uppdraget att testa. Vad David Berglund erfar är Paradiset ensamt om att erbjuda den typen av behandling för spa-besökare, vanligtvis hittas den på kliniker och inom elitidrotten. 
Prislappen för nymodigheterna har landat på cirka 2,5 miljoner kronor medan kostnaden för omklädningsrummen och två nya bastur – som med utsikt mot simbassängen skjuter ut likt kuber där ”femmans” trampolin tidigare stoltserat – räknats ihop till 14 miljoner. Den ena en vanlig bastu exklusiv för damer och den andra en gemensam infrabastu som likt solen, förklarar David, värmer upp kroppen och får både hud och de organismer som producerar energi att må bra.
– Att få jobba med utveckling är fantastiskt kul. Det är intäkterna som gör det möjligt att fortsätta med det, Paradiset har gått plus så länge jag kan minnas – fjolårets omsättning var 31,6 miljoner kronor och vi jobbar ständigt med att minska driftskostnaderna för att frigöra medel. Nu hoppas jag att vintersäsongen överträffar fjolåret och att satsningen på att främja hälsan får fler att hitta hit även på vardagarna.

Känt sedan tidigare är det planerade bygget av en helt ny simhall, en ny sydlig entré och utegym. Byggstarten är planerad till mars-april, kostnaden beräknas till 89,6 miljoner och byggtiden 1,5 år. Därefter är det dags för den gamla simbassängen från 1971 att renoveras. Och inom en femårsperiod kommer glada nyheter för de som gillar att utmana varandra i rutschbanan med tidtagning: 
–  Den byggdes 1992 och måste snart bytas ut. Tittar man på nya banor finns i dag allt från 3D-glasögon till interaktiva världar. Musik och ljus kan du i så fall ställa in med mobilen innan du ens kommer hit. Tidtagningsbanor är roligt, det är bland det bästa ett upplevelsebad kan ha, säger David Berglund.

 

Publicerat