Du är här

2019-12-04 - Evenemang
Foto: Robert Eldrim

Årets största julshow

Bara fem städer får besök av den stora julshowen Vintergalan – en av dessa är Örnsköldsvik.
Lördag 14 december är det dags för Jill Johnson, Molly Sandén, Robert Pettersson, Pernilla Wahlgren och Eric Gadd att ställa sig på scen i Fjällräven Center.

Vintergalan genomförs för fjärde året och Örnsköldsvik får återigen äran att tillsammans med Malmö, Örebro, Karlstad och Sandviken stå värd för denna stora julshow. 
På scen ser vi:
Jill Johnson – en av Sveriges mest älskade artister och låtskrivare, 26 album i bagaget, 15 låtar på Svensktoppen, tre gånger med i Melodifestivalen – en som programledare – flera krogshower samt den prisbelönta programserien ”Jills veranda” på SVT, med mera.
Pernilla Wahlgren – har under fyra decennier underhållit Sverige i bland annat Melodifestivalen fem gånger, storslagna musikaler, barnteatrar, humorshowen ”Kort, glad och tacksam” samt egna realityprogrammet Wahlgrens Värld.
Eric Gadd har sedan skivdebuten 1987 med ”Hello!” släppt ytterligare elva studioalbum, Grammisbelönats tre gånger och satt upp den egna kritikerrosade krogshowen ”OMG” på Hamburger Börs.
Robert Pettersson – bildade 1999 Takida, som i år släppte sitt sjunde album ”Sju”, och 2011 Stiftelsen, som har fyra plattor bakom sig och är högaktuella med singeln ”Håll om mej!”.
Molly Sandén – en av Sveriges största artister just nu som gjort succé med sina två senaste album, fjolårets ”Större” och sommarens ”Det bästa kanske inte hänt än” som också innebar en bejublad sommar-turné och en Rockbjörn för ”Årets kvinnliga liveartist”.
– Biljettförsäljningen rullar på ungefär som i fjol då vi hade strax över 2 000 i arenan, så än så länge finns det biljetter kvar, säger arrangören Fredric Wedin, Verkställande Byrån.

 

Dela med dig av denna artikel på: